Zingevingsvragen: Hoe goed gaat het met jou… (?)

Elke nieuwe levensfase roept vragen op over hoe je je leven wilt inrichten, wat je belangrijk vindt en waar je naartoe wilt. Soms loop je vast in die vragen. Dat kan leiden tot een leegte van binnen. Je vraagt je af: ‘Ben ik dit? Is dit mijn leven?’

Waarheen? Waarvoor?

Je weet niet wat je belangrijk vindt en hoe je verder wil. Of wellicht voel je je bijrijder in je eigen leven en je zou niet weten hoe je bij het stuur moet komen.

Wat kan ik?

Misschien zijn er veel beslissingen voor je genomen, ben je overbeschermd opgevoed of wie weet heb je door andere oorzaken weinig zicht op je eigen kwaliteiten. Je bent, kort gezegd, niet doordrongen van de waarde die je hebt als mens en van wat je anderen hebt te bieden.

Hoe stuur ik?

Om je leven als zinvol te gaan ervaren is het belangrijk om goed te begrijpen wat jou daarin belemmert. Wij kunnen je daarin bijstaan door samen met je te zoeken en je een spiegel voor te houden.

Vervolgens moet je die belemmeringen gaan overwinnen. Vaak is dat een kwestie van oefenen, van uitdagingen aangaan. Zo leer je nieuwe dingen over jezelf. Dat gaat met vallen en opstaan. Ook daar begeleiden we je uiteraard in. Tot je zelf achter het stuur zit.

Contact psychologen Utrecht

Voor advies en antwoord op je vragen kun je bellen met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie. Zo kunnen ze goed inschatten waarmee jij het snelst bent geholpen. Je krijgt altijd persoonlijk en passend advies en een goede psycholoog. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen. Bel ons op: 085-4014720.