Leer omgaan met hooggevoeligheid bij psycholoog Utrecht

Je bent gevoeliger dan andere mensen. Gevoeliger voor de wereld om je heen. Voor stemmingen, voor licht, geluid, smaken. Dat kan heel prachtig zijn, maar vaak komt de wereld hard binnen. Je bent hoogsensitief.

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen trekken zich vaak terug in hun eigen wereld. De prikkels die zo hard binnenkomen, maken dat je moeite hebt je staande te houden in het leven.

De ongefilterde wereld

Hoogsensitiviteit is aangeboren en het is niet iets waar je overheen groeit. Hoogsensitiviteit is ook geen ziekte, maar een eigenschap.

Je hooggevoeligheid bezorgt je een rijk innerlijk leven. Je pikt een stemming snel op, je kunt mensen beter ‘lezen’ dan anderen. Jij beleeft alles intenser.

Het is overigens niet zo dat hoogsensitiviteit volkomen nieuw is. Gevoelige en ook overgevoelige mensen zijn er altijd geweest. Tegenwoordig benoemen we dat als hoogsensitiviteit en weten we beter wat er allemaal mee samenhangt.

Weer genieten

Zoals gezegd, hoogsensitiviteit neem je niet weg. Je moet er wel mee leren omgaan. Ik kan je helpen te genieten van deze kwaliteit zonder dat je je hoeft af te sluiten van de wereld. Samen werken we aan hoe je signalen in je lichaam kunt lezen, hoe je weerbaarheid opbouwt en hoe je je sensitiviteit vóór je kunt laten werken in plaats van tegen je.

Contact psychologen Utrecht

Voor advies en antwoord op je vragen kun je bellen met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie. Zo kunnen ze goed inschatten waarmee jij het snelst bent geholpen. Je krijgt altijd persoonlijk en passend advies en een goede psycholoog. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen. Bel ons op: 085-4014720.