Behandeling van je angstklachten door psycholoog Utrecht

Het is waar, we zijn gemaakt om bang te zijn. We zijn er ook heel goed in, in bang zijn. We kunnen goed piekeren en ons zorgen maken over wat anderen van ons vinden.

Angst is onze overleving. We zijn alert op gevaar, we denken vooruit, maken scenario’s voor toekomstige gebeurtenissen.

Angst in overdrive

Doorgaans is er een moment waarop ons gevoel van veiligheid zich hersteld. Als dat niet meer lukt begint de angst averechts te werken. We halen ons dingen in ons hoofd, we voeden de angst. In het extreme geval eindigt dat met angststoornissen als ernstig piekeren of sociale fobie.

Wat als…

Je leeft in angst. Bang voor dingen die kunnen gebeuren, ‘wat als…’. Het houdt je bezig. Het bepaalt je leven. Je gaat situaties uit de weg. En je doet er alles aan om datgene te vermijden waar je bang voor bent.

De meeste mensen met angstklachten weten heel goed van zichzelf dat het niet realistisch is. Maar toch voelt het alsof ze er niks aan kunnen doen.

Gelukkig heel goed te behandelen

Binnen de psychologie is angst één van de best bestudeerde onderwerpen. Dat komt omdat het zo vaak voorkomt – bijna één op de vijf Nederlandse volwassenen heeft in zijn leven wel eens last gehad van een angststoornis. En er zijn in de loop der jaren goede behandelmethoden ontwikkeld waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze werken.

Dus ook al zit je voor je gevoel nu helemaal vast en lijkt er geen uitweg mogelijk, weet ik dat we ook voor jou een behandeling kunnen samenstellen die werkt.

Je kunt je angsten verminderen of doen verdwijnen door de confrontatie aan te gaan. In de gesprekken onderzoeken we welke gedachten je belemmeren om de angstige situatie aan te gaan. Vermoedelijk heb je irreële gedachten die we samen tegen het licht kunnen houden en ontdekken we welke vaardigheden je nodig hebt om ermee om te kunnen gaan.

Heb je vragen over angst klachten?

Neem dan even een kijkje op het angst forum: www.angstpsychologen.nl. Je kunt hier anoniem je angst vraag stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Online therapie

Je angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo.

Contact psychologen Utrecht

Voor advies en antwoord op je vragen kun je bellen met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie. Zo kunnen ze goed inschatten waarmee jij het snelst bent geholpen. Je krijgt altijd persoonlijk en passend advies en een goede psycholoog. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen. Bel ons op: 085-4014720.