Therapie Utrecht met psycholoog Utrecht

Veranderen

Je wilt dat er iets verandert. En waarschijnlijk begrijp je ook goed dat jij daarvoor moet veranderen. Dat kan heel praktisch zijn – bijvoorbeeld leren anders te denken en te reageren in een bepaalde situatie. Het kan ook een proces van persoonlijke groei zijn, jezelf opnieuw zien en accepteren, gevoelens loslaten. En met die persoonlijke verandering verandert jouw hele wereld mee.

Hoe het zit

Het begin is verkennend – we leren elkaar kennen, je kunt bepalen of de aanpak en overtuiging van Therapie Utrecht past bij wat je wilt bereiken. Maar het is vooral een verkenning van jouw ervaring.

Voor veel mensen is dit prettig. Het schept alvast wat ruimte. Door aan de hand van onze onderzoekende vragen je verhaal te vertellen begint een ontdekkingsproces. Je ziet patronen, herkent valkuilen.

Een plan maken

Dan stellen we een plan op. We helpen je in mijn praktijk Therapie Utrecht doelen te formuleren en maken samen met jou een behandelplan. Op gezette tijden kom ik terug bij dit plan om te zien wat je bereikt hebt.

Over cognitieve therapie

In de behandeling werken we vaak met cognitieve gedragstherapie.
Wat houdt dat in? Nou, cognitief betekent ‘gedachten’ en gedrag natuurlijk ‘hoe je je gedraagt’. Veel klachten vinden hun oorsprong in gedachten die je gedrag bepalen. Maar veel van die gedachten kloppen eigenlijk helemaal niet. We onderzoeken welke gedachten veel beter passen (en die je meteen helpen in jouw situatie).

Therapie Utrecht: een behandeling die bij je past

De manier waarop ik behandel gaat helemaal uit van jou. Je weg uit deze situatie is een weg van verandering, van groei. Die kan ik je niet opleggen. Ik help je de vaardigheden de je al in je hebt te ontwikkelen. Ik stimuleer je, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat.

Op eigen benen

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen. Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier. Je bent dus geen ‘nummer’, geen ‘klacht’, maar een mens die dat extra beetje aandacht goed kan gebruiken.

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Utrecht. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk één van de volgende links:

Contact psychologen Utrecht

Voor advies en antwoord op je vragen kun je bellen met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie. Zo kunnen ze goed inschatten waarmee jij het snelst bent geholpen. Je krijgt altijd persoonlijk en passend advies en een goede psycholoog. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen. Bel ons op: 085-4014720.