Stel je negatief zelfbeeld met een psycholoog

Heb je gezonde zelfkritiek of heb je een negatief zelfbeeld? Gezonde zelfkritiek weerhoud je er niet van om dingen te doen. Van een negatief zelfbeeld heb je last, het werkt je tegen, het zit je in de weg.

Een donkere kamer

Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Je voelt je niet geliefd, niet de moeite waard. Je voelt je down. Je bent onzeker over wat je kan en straalt dat uit. Je omgeving pikt dat op en krijgt de neiging je ernaar te behandelen.

Hoewel je het gevoel hebt dat je niet deugt, weet je ergens dat dat niet klopt. Iedere nieuwe ervaring lijkt echter je negatieve gevoel te bevestigen. In feite draai je steeds in een kringetje rond. In dezelfde donkere kamer.

Perspectief

Al pratende helpen we je je gedachtekronkels te ontwarren. We leren je relativeren, je minder te vergelijken met anderen en beter zicht te krijgen op je eigen krachten en kwaliteiten. Naarmate je beter gaat zien wie je bent en wat je waard bent, wordt het gemakkelijker om van jezelf te mogen zijn wie je bent.

Contact psychologen Utrecht

Voor advies en antwoord op je vragen kun je bellen met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie. Zo kunnen ze goed inschatten waarmee jij het snelst bent geholpen. Je krijgt altijd persoonlijk en passend advies en een goede psycholoog. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen. Bel ons op: 085-4014720.