Depressie behandeling bij psychotherapeut Utrecht

Dof en traag. Je bent somber. Niet alleen je gedachten, maar ook je handelen, je lijf, tot zowat je ademhaling aan toe lijkt alles moeite te kosten. Misschien heb je een hele goede reden om je zo te voelen, maar de kans is groot dat je de ‘oorzaak niet ziet’. Natuurlijk dingen kunnen altijd beter, maar ‘je mag niet klagen’. Je wacht lang met het zoeken van hulp waardoor je somberheid verergert.

Je mag wél klagen

Één van de redenen dat mensen met een somber gemoed vaak te lang wachten is dat zijzelf én hun omgeving maar moeilijk kunnen accepteren dat er iets aan de hand is. Je vindt dat je overdrijft, dat je een aansteller bent. Je krijgt een hoop goedbedoelde adviezen. Mensen met somberheidsklachten voelen zich vaak vervreemd, zelfs van zichzelf.

Goed dat je hier bent

Dat je hier bent betekent dat je je hebt gerealiseerd dat:

  1. dat je somberheid niet vanzelf voorbijgaat en
  2. dat je het niet alleen kunt

Ben ik wel somber genoeg?

Dat kun je vaak niet zelf bepalen, noch de mensen om je heen. Een psycholoog kan je de ernst van je klacht helpen vaststellen.

Kan ik wel geholpen worden?

Jazeker. Om te beginnen help ik je inzicht te krijgen in wat een depressie precies is. Voor veel mensen is dat al heel waardevol en biedt het mogelijkheden zelf aan de slag te gaan.

De therapie leert je op een constructieve manier om te gaan met het leven. Je leert onderscheid te maken tussen belangrijke en onbelangrijke problemen en positieve doelen te stellen. Je leert om te gaan met stress, je gedrag af te stemmen op de omstandigheden en op je gemak te voelen in relaties.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Een depressie kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo.

Contact psychologen Utrecht

Voor advies en antwoord op je vragen kun je bellen met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie. Zo kunnen ze goed inschatten waarmee jij het snelst bent geholpen. Je krijgt altijd persoonlijk en passend advies en een goede psycholoog. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen. Bel ons op: 085-4014720.