Stress en burnout behandeling bij Psychotherapie Utrecht

Een burnout is het laatste redmiddel van je lichaam (en je geest). De noodrem. De burnout is het gevolg van langdurige overspanning; je bent te ver gegaan. Gek genoeg kan het ook een gevolg zijn van onderspanning.

Je bent bijvoorbeeld niet meer gelukkig in je baan. De dingen waar je eerst energie van kreeg vallen je zwaar. Je bent vermoeid. Niet lekker moe, maar vermoeid. Je hebt een kort lontje, slaapt slechter. Over het algemeen ben je cynischer óf gelatener. Al met al heb je eigenlijk geen idee meer waarom je aan het doen bent wat je doet.

Let op – niet alles is een burnout

Je weet waarschijnlijk heel goed van jezelf of je lekker in je vel zit of niet. En als je jezelf niet voorliegt weet je ook dat je er wat aan moet doen (ook al weet je misschien niet wat).

Je doet jezelf een plezier door hulp van buiten te zoeken. In de eerste plaats omdat een deskundige je kan helpen begrijpen waar het probleem zit. Veel symptomen van een burnout kunnen ook heel goed op somberheid wijzen bijvoorbeeld, of zingevingsproblemen.

Kans op verandering

Een burnout is een crisis die je dwingt om het roer om te gooien. Het is een moment om door een barrière in jezelf heen te breken, om tot persoonlijke groei te komen. Je moet nu gaan bepalen wat écht belangrijk is.

Burnout betekent ook letterlijk dat je opgebrand bent, leeg getrokken. Je moet leren opladen en leren doseren.

Zingeving en persoonlijke groei

Burnout gaat vaak gepaard met zingevingsproblemen. De behandeling richt zich dus zowel op het bestrijden van de burnout verschijnselen als op persoonlijke groei. Het is belangrijk dat je tot rust komt, maar het is net zo belangrijk dat je jezelf hervindt en de keuzes kunt maken die voor jou écht belangrijk zijn.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Burnout klachten kunnen goed behandeld worden met online therapie, dit kan je helemaal in je eigen tijd en tempo doen, met je eigen online psycholoog.

Contact psychologen Utrecht

Voor advies en antwoord op je vragen kun je bellen met Psychologen Nederland. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie. Zo kunnen ze goed inschatten waarmee jij het snelst bent geholpen. Je krijgt altijd persoonlijk en passend advies en een goede psycholoog. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen. Bel ons op: 085-4014720.